We kunnen een deel van de verkoop of andere compensatie van de links op deze pagina.

De meeste sporten spelen hun spellen in kwartalen of helften. Maar in hockey, het spel gebeurt in periodes. Dit gebruik van perioden is minder vanzelfsprekend dan een kwart of helften. Hoeveel van deze periodes heeft NHL games? Zijn de perioden allemaal even lang? Is overwerk een periode? Dit artikel gaat in detail op Hockey periodes en betrekking hebben op hoe overwerk factoren in de gebruikelijke regels van een spel.,

Hockey wedstrijden hebben altijd drie periodes. Op het niveau van de NHL, periodes lopen voor 20 minuten elk. Recreatieve en jeugd hockey periodes zijn meestal tussen de 15 en 20 minuten elk. Spellen die aan het einde van drie periodes zijn gebonden, gaan overuren in, wat een kortere periode van extra tijd spelen is. Overwerk is vijf minuten in het reguliere seizoen, maar het verandert in een 20 minuten sudden-death stijl in de Play-offs.

inhoudsopgave

hoeveel perioden zijn er in een hockeywedstrijd?

voor nieuwkomers op de hockeysport kan deze kwestie van “periodes” verwarrend zijn.,

sporten zoals basketbal en voetbal spelen in “quarters”, wat duidelijk verwijst naar vier delen van een heel spel. Voetbal speelt “helften”, verdeelt het spel in twee delen.

maar hockey wordt gespeeld in periodes. Elke hockeywedstrijd heeft altijd drie van deze periodes. Deze perioden kunnen variëren in lengte, afhankelijk van het niveau van hockey wordt gespeeld. Maar drie perioden, elk van dezelfde tijd, zijn standaard, ongeacht hun duur.,

Iedereen die betrokken is bij het spel van de spelers tot toeschouwers en commentatoren verwijst naar de perioden als de “eerste periode”, “tweede periode” en “derde periode.”De regel en structuur van een drie-Periode, 20 minuten durende wedstrijd werden voor het eerst geïmplementeerd in de National Hockey Association (NHA) in het 1910-11 seizoen. Voor 1910 werden de wedstrijden in twee periodes van 30 minuten gespeeld.de NHA reorganiseerde zich later en werd in 1917 de National Hockey League (NHL) die we vandaag de dag kennen. De NHL heeft altijd de drie-Periode, 20-minuten spelstructuur behouden., De enige uitzondering op de drie-periode structuur komt als het spel is gelijk aan het einde van de regulatie tijd. In dat geval gaat het spel overuren maken.

Is overwerk een periode in Hockey?

overtijd telt als een periode in hockey. Maar het wordt niet precies gezien of aangeduid alsde vierde periode-het wordt meer gezien als extra tijd.

met andere woorden, niemand noemt de vierde periode overuren.”Het heet gewoon” overuren.”Overuren spelen tellen mee voor de speler en doelman statistieken zoals ze zouden doen tijdens de regelgeving spelen., Overwerk is een uitbreiding van de regelgeving, dus het resultaat ervan wordt weerspiegeld in de stats-sheet.

als een doelpunt niet wordt gescoord in de standaard enkele overuren periode, de meeste competities dan eindigen het spel in een shootout. De shootout telt niet als een periode in het spel en gebeurt zonder tijd op de klok. In tegenstelling tot overuren tellen shootoutspelen (bijvoorbeeld goals, saves) niet mee voor de reguliere statistieken van de shooters en de Keepers. Aparte shootout statistieken worden bewaard, maar de shootout zelf bepaalt alleen de uiteindelijke winnaar van het spel.

meer hierover in mijn artikel over OTL.,

Hoe lang is een Hockey periode?

een standaard hockey-periode duurt 20 minuten. Professionele hockey competities, zoals de NHL, minor pro competities, major junior competities, en Europese competities spelen altijd periodes van 20 minuten.

deze drie perioden van 20 minuten combineren voor wat een spel van 60 minuten is., In professionele competities is er een pauze die het einde van de eerste periode scheidt van het begin van de tweede periode, en het einde van de tweede periode vanaf het begin van de derde periode. Deze pauzes en onderbrekingen in het spel Optellen om het spel langer dan de werkelijke 60 minuten van het spel actie duren. Maar pauzes tellen natuurlijk niet als periodes in het spel.

in recreatieve en jeugdcompetities kunnen periodes korter zijn dan 20 minuten. Meestal lopen ze echter niet minder dan 15 minuten per periode., Periodes van 15 minuten worden vaak gebruikt omdat arena ice boekingen slechts 60 tot 90 minuten duren. Deze spellen zullen niet intermissions zoals professionele competities doen, dus het spel moet passen in de kortere tijdslot. Om rekening te houden met onderbrekingen in het spel en een korte pauze voor de tussenperiode reset, worden kortere periodes vooraf geregeld.

omdat ice timeslots dicht bij elkaar lopen, spelen de meeste van deze recreatieve competities geen overuren als een spel zijn regulatietijd in een gelijkspel eindigt., Sommige competities zullen zorgen voor een snelle shootout, maar andere competities nog steeds toestaan voor games om te eindigen in een gelijkspel. Professionele competities eindigen niet meer met gelijkspelletjes. Deze regel veranderde vanaf het seizoen 2005-06 toen de NHL net terug was van het verloren lockout seizoen 2004-05.

vóór 2005 zouden teams in de reguliere wedstrijden van het NHL een periode van vijf minuten spelen als de regulatietijd van het spel eindigde in een gelijkspel.,

als neitherteam in de vijf minuten scoorde, zou het spel eindigen in een gelijkspel en zouden beide teams één punt in het klassement voor de gelijkspel ontvangen – terwijl een winnaar twee punten zou krijgen.

Hoe werken Playoff overuren?

in de NHL Stanley Cup Play-offs, overuren lopen voor dezelfde lengte van de tijd als een standaard periode-20 minuten.

deze playoff overuren zijn “sudden death” in de loop van de tijd, wat betekent dat ze blijven draaien totdat één team een doelpunt scoort., Het heet “sudden death” omdat het spel eindigt zodra een team scoort – in tegenstelling tot de extra tijd in Voetbal, bijvoorbeeld, die meerdere doelpunten gescoord over add-on tijd kan hebben.

de Play-off-overuren duren 20 minuten en hebben een kortere pauze als volgende perioden na de eerste nodig zijn. De pauze duurt zo lang als nodig is voor de Zamboni het ijs weer opduikt, in plaats van de volledige 17 minuten van de standaard pauze te wachten.,

nogmaals, deze overuren worden niet aangeduid als de “vierde periode” van het spel (enzovoort, als het Play-off spel meer overuren vereist). In plaats daarvan worden extra overuren “dubbele overuren” (enzovoort) genoemd. De overuren worden afgekort op 1OT, 2OT, 3OT, enzovoort.

dus, hoewel elke andere hockeywedstrijd je beperkt tot een maximum van 65 minuten (60 minuten Regulatie plus vijf minuten overwerk), kan playoff overuren veel langer duren dan de duur van een typische drie-periode hockeywedstrijd.,

vooral lange Play-off overuren spelen zijn niet zo vaak voor, maar de NHL Play-offs zullen meestal ten minste een paar games die dubbele en, af en toe, triple-overuren per jaar bereiken.in de moderne tijd van de NHL eindigde de langste overwerkwedstrijd 12 minuten na de vijfde overwerkperiode. Dat betekent dat het spel gespeeld het equivalent van zeven-en-een-half standaard periodes., Dit record-brekende overwerk wedstrijd werd gewonnen door de Philadelphia Flyers 2-1 over de Pittsburgh Penguins in de Eastern Conference halve finale in 2000.

maar dit type verlengde playoff overuren vertegenwoordigt het uiterste einde van de hockey periode schaal. De meeste professionele league spellen spelen alleen de standaard 20 minuten, drie-periode formaat. Recreatieve en jeugdcompetities spelen meestal ook kortere periodes. Overwerk telt als een periode, in een verkorte vorm van extra tijd., De enige keer dat hockey verder gaat dan het vierde frame van de overuren periode is in sudden-death playoff hockey, die wordt gespeeld tot een team scoort.

Simon, de oprichter van Brave Stick Hockey, begon met hockey In 2003. Hij lanceerde deze website in 2018 om nieuwe hockeyspelers en fans te helpen meer te leren over het spel en meer plezier te hebben tijdens het leren.