saatamme kerätä osan myyntiä tai muuta korvausta tämän sivun linkit.

useimmat urheilulajit pelaavat pelinsä neljänneksinä tai puolikkaina. Mutta jääkiekossa pelaaminen tapahtuu kausina. Tämä jaksojen käyttö on vähemmän itsestään selvää kuin neljännes tai puolikas. Montako kautta NHL-peleissä on? Ovatko kaudet kaikki yhtä pitkiä? Onko ylitöiden aika? Tässä artikkelissa käydään yksityiskohtaisesti läpi jääkiekon kausia ja käydään läpi, miten jatkoaikatekijät pelin tavallisiin sääntöihin.,

jääkiekko-otteluissa on aina kolme kautta. NHL-tasolla kaudet kestävät kukin 20 minuuttia. Vapaa-ajan ja nuorten jääkiekkokaudet ovat yleensä 15-20 minuuttia kukin. Kolmen jakson lopussa tasapisteissä olevat pelit menevät jatkoajalle, joka on lyhyempi jatkoaikapeli. Jatkoaika on runkosarjassa viisi minuuttia, mutta se muuttuu pudotuspeleissä 20 minuutin äkkikuolematyyliksi.

Sisällysluettelo

Kuinka Monta Kaudet Ovat Jääkiekko Peli?

Fornewcomers jääkiekon lajille, tämä kysymys ”kausista”voi olla hämmentävä.,

Sportssuch as basketball and football play in ”quarters”, joka selvästi viittaa kokonaisen pelin osiin. Jalkapallo pelaa ”puolikkaat”, jakamalla pelin twoparts.

Mutta jääkiekko on pelannut kausina. Jokaisessa jääkiekko-ottelussa on aina kolme tällaista kautta. Nämä kaudet voivat vaihdella pituudeltaan riippuen siitä, millä tasolla jääkiekkoa pelataan. Mutta kolme jaksoa, joista jokainen on yhtä pitkä, ovat kestosta riippumatta vakiomuotoisia.,

Kaikki mukana peli, pelaajat, katsojat ja kommentoijat viittaa aikoja, kuten ”ensimmäisen jakson,” ”toinen erä” ja ”kolmas erä.”Sääntö ja rakenne kolmen kauden, 20 minuutin peli toteutettiin ensimmäisen kerran National Hockey Association (NHA) kaudella 1910-11. Ennen vuotta 1910 pelejä pelattiin oikeastaan kaksi 30 minuutin jaksoa.

NHA järjestäytyi myöhemmin uudelleen ja aloitti vuonna 1917 nimellä National Hockey League (NHL), jonka tunnemme tänään. NHL on säilyttänyt aina kolmen jakson 20 minuutin pelirakenteen., Ainoa poikkeus kolmen kauden rakenne tulee, jos peli on sidottu lopussa asetuksen aikaa. Siinä tapauksessa peli menee jatkoajalle.

onko jatkoaika jääkiekossa?

yliajot lasketaan jääkiekkokaudeksi. Mutta se ei ole aivan katsottu tai kutsutaan neljäs jakso-se nähdään enemmän lisäaikaa.

eli kukaan ei kutsu ylitöitä ”neljänneksi jaksoksi.”Sitä kutsutaan” ylitöiksi.”Jatkoaikapeleillä on merkitystä kohti pelaaja-ja maalivahtitilastoja, kuten niillä olisi sääntelypelaamisen aikana., Jatkoaika on sääntelypelin jatke, joten sen tulos heijastuu stat-lakanaan.

Jos tavoite ei ole maalin standard-yhden jatkoajalla, useimmat liigat sitten lopettaa pelin shootout. Rangaistuspotkukilpailua ei lasketa pelijaksoksi, vaan se tapahtuu ilman kellonaikaa. Toisin kuin ylityö, shootout näytelmiä (esim. tavoitteet, säästää) ei lasketa säännöllisesti tilastot ampujat ja maalivahdeille. Erilliset rangaistuslaukaustilastot pidetään, mutta itse rangaistuslaukauskilpailu ratkaisee vain ottelun lopullisen voittajan.

Lisää tästä OTL: ää käsittelevässä artikkelissani.,

Kuinka pitkä on kiekkokausi?

standardi ajan hockey kestää 20 minuuttia. Ammattilaisjääkiekkoliigat, kuten NHL, pienet ammattilaisliigat, suuret junioriliigat ja Euroopan liigat pelaavat aina 20 minuutin jaksoja.

Nämä kolme 20-minuutin jaksoissa yhdistää, mikä on 60 minuutin peli., Vuonna ammattilaisliigoja, on väliaika, joka erottaa lopussa ensimmäisen kauden alusta alkaen toisen kauden, ja lopussa toisen jakson alussa kolmannessa erässä. Nämä väliaikaa ja seisokit pelata lisää, jotta peli kestää kauemmin kuin todellinen 60 minuutin peli toiminta. Väliajat eivät tietenkään lasketa jaksoiksi pelissä.

harraste-ja nuorisoliigoissa jaksot voivat olla lyhyempiä kuin 20 minuuttia. Yleensä ne eivät kuitenkaan juokse alle 15 minuuttia per jakso., 15 minuutin jaksoja käytetään usein, koska areenan jäävaraukset voivat kestää vain 60-90 minuuttia. Nämä pelit ei ole väliaikaa, kuten ammattilaisliigoja tehdä, joten peli tarvitsee mahtua lyhyemmin ajankohta. Lyhyemmät jaksot on järjestetty etukäteen, jotta voidaan ottaa huomioon peliaikojen keskeytykset ja hetkellinen tauko jaksojen välillä.

Koska jään toimitusajankohdat ajaa lähekkäin, useimmat näistä vapaa-liigoja ei pelata ylitöitä, jos peli päättyy sen peliajalla tasapeliin., Jotkut liigat järjestävät nopean rangaistuspotkukilpailun, mutta muut liigat sallivat silti pelien päättyvän tasapeliin. Ammattilaisliigat eivät enää pääty tasapeleihin. Sääntö muuttui kauden 2005-06 alussa, kun NHL oli juuri palannut menetetyltä työsulkukaudelta 2004-05.

Ennen to2005, NHL: n runkosarjan pelejä, joukkueet pelaa yhden viiden minuteovertime aikana, jos peli on asetus aika päättyi tasan.,

Jos neitherteam maalin viisi minuuttia, peli päättyy tasapeliin ja molemmat teamswould saada yhden pisteen sijoitukset tie – ottaa huomioon, että voittaja hesaisivat kaksi pistettä.

miten pudotuspelien jatkoajat toimivat?

– NHL Stanley Cup Playoffs, ylitöitä aikoja ajaa sama aika kuin vakio – aika- 20 minuuttia.

nämä playoff-jatkoajat ovat ”äkkikuolemia” ajan myötä, eli ne jatkuvat, kunnes yksi joukkue tekee maalin., Se on nimeltään ”äkillinen kuolema”, koska peli päättyy, kun yksi joukkue tekee – toisin kuin ylimääräistä aikaa jalkapalloa, esimerkiksi, joka voi olla useita maaleja koko lisäosan ajan.

playoff ylitöitä aikoja ajaa 20 minuuttia ja ominaisuus lyhyempi väliaika, jos sitä seuraavina kausina tarvitaan kuin ensimmäinen. Väliajalla periaatteessa kestää niin kauan kuin se kestää Zamboni palaavat jäälle, eikä odottaa koko 17 minuuttia standardin väliaika tauko.,

jälleen Kerran, näitä ylitöitä kaudet eivät ole tarkoitettu kuin pelin ”neljäs aika” (ja niin edelleen, jos playoff-peli vaatii vielä ylitöitä aikoja). Sen sijaan ylimääräisiä ylityöjaksoja kutsutaan ”kaksinkertaisiksi ylitöiksi” (ja niin edelleen). Ylityöajat lyhennetään klo 1OT, 2OT, 3ot ja niin edelleen.

Joten, vaikka kaikki muut jääkiekko peli tulee rajoittaa enintään 65 minuuttia (60 minuuttia asetuksen plus viisi minuuttia ylitöitä), playoff ylitöitä voi ulottua kesto tyypillinen kolme-aikana jääkiekko peli.,

Erityisesti pitkän playoff ylitöitä pelit eivät ole niin yleisiä, mutta NHL-pudotuspeleissä tulee yleensä ominaisuus ainakin muutamia pelejä, jotka saavuttavat kahden ja joskus kolminkertainen ylitöitä joka vuosi.

nykyajan NHL, pisin ylitöitä peli päättyi 12 minuuttia viidenteen jatkoajalla. Se tarkoittaa, että peli vastasi seitsemää ja puolta vakiokautta., Tämän ennätyksellisen jatkoaikapelin Philadelphia Flyers voitti 2-1 Pittsburgh Penguinsin itäisen konferenssin välierissä 2000.

mutta tämänkaltainen laajennettu playoff-jatkoaika edustaa jääkiekon kausiasteikon ääripäätä. Useimmissa ammattilaisliigan otteluissa pelataan vain vakiomuotoinen 20 minuutin, kolmen kauden formaatti. Harraste-ja nuorisoliigat pelaavat yleensä myös lyhyempiä jaksoja. Ylityö lasketaan jaksoksi, lyhennetyssä jatkoaikamuodossa., Ainoa kerta, kun jääkiekko ylittää jatkoajalla viimeisellä runko on äkillinen kuolema playoff-lätkää, jossa pelataan, kunnes toinen joukkue tekee maalin.

Simon, perustaja Rohkea Stick Jääkiekko, alkoi pelata jääkiekkoa vuonna 2003. Hän käynnisti tämän sivuston vuonna 2018 auttaa uusia jääkiekkoilijoita ja faneja oppia lisää pelistä ja pitää hauskaa samalla oppiminen.